@Richard, het absurde? Ik ontvang tegenwoordigdagelijks meer dan 40 spamberichten per dag, die keurig netjes in mijn spamfilters verdwijnen. Ik heb daarbij zelfs enkele email aliassen van mijzelf moeten aanpassen om alle binnenkomende emails direct weg te gooien omdat daar alleen maar spam op binnenkomt, inclusief een alias die ik in het verleden voor LinkedIn heb gebruikt. (LinkedIn werd een tijdje geleden gehacked en daarbij was die alias opeens bij spammers bekend. Ik gebruik nu een andere alias voor LinkedIn.) Diverse spamberichten lijken daarbij van legitieme websites af te komen en heb zelfs een spambericht gezien daprecies leek op een Facebook compleet de juiste opmaak, correct lijkende links en wat nog meer. Alleen, het kwam niet binnen op mijn facebook alias, dus dat was al de eerste waarschuwing. En GMail had deze in mijn spamfolder gegooid, wat mijn tweede waarschuwing was. En na bekijken van de originele source van het bericht zag ik dat de links naar compleet andere websites verwezen, wat waarschuwing nummer 3 is.
Maar indien die links toevallig http://www.fasebook.com was, dan zouden sommige mensen de spelfout over het hoofd kunnen zien en dus hiermee de mist in gaan.
En nee, iusmentis is nog niet zo interessant voor spammers, hoewel de basis van de site natuurlijk wel een WordPress applicatie is, waarbij men redelijk eenvoudig nepmailtjes zou kunnen genereren die sterk lijken op wat WordPress zelf standaard genereert. Maar inderdaad, daar hebben spammers weinig aan indien ze in hun spam vervolgens verwijzen naar http://www.inhollandstaateenspamhuis.com/kjuefrwhkefwhjverwhjvj/blahblah.php maar mogelijk wel indien ze verwijzen naar http://blog.iusmensis.com/2012/09/07/concurrentje-pesten-middels-pornosite/ want wie ziet het spelfoutje?
Mijn vraag is gewoon heel eenvoudig: als je maar een simpele website wilt hebben, hoeveel varianten op je domeinnaam zou je dan uiteindelijk moeten registreren? Zeg het maar…
(Vraag mij af of Arnoud nu overweegt om iusmensis en iusmenzis en uismentis te registreren. )